Melinda, Devon

Hetedik órája tanulok Krisztával együtt Skype-on át, rugalmas időbeosztásban, heti egyszer. Az első pár órán, néhány alap nyelvtani szabályt tekintettünk át, illetve alap dolgot, mint a mondatok szerkezete, az időhatározók, tő- és sorszámnevek, igék és folyamatosan bővül a szókincsem a főnevek terén is. Ösztönözve és jól érzem magam az órákon. Türelmes, jól magyaráz, ha kell többször is és dicsér és javít (számomra ez fontos, hisz így merek, s nincs félelem bennem), múlt órán már beszélgettünk is, egymást faggattuk, most már magamról, a családomról, barátokról, az időjárásról, az adott napomról jelen időben tudok mesélni. Ha megkérdeznék, hogy mennyi az idő, bátran tudnék válaszolni. 🙂 Bárkinek szívesen ajánlanám, mivel nem a megszokott elven – vegyünk elő egy tankönyvet és zúdítsunk rá a diákra mindent – tanít, hanem több könyvből és saját ötlet szerint.
Folyamatosan kapom a házikat, melyek során a szókincsem is fejlődik és egy-egy nyelvtani szabály is jól rögzül bennem, illetve így Kriszta is látja, hogy haladok és mi az ami megy, vagy mi szorul magyarázatra.
Nem gondolom, hogy a német nyelv könnyű, de vele és így tanulván a kedvem alapvetően megmaradt és mivel érzem a fejlődést, a célomat, ami a biztos alapszint (a többi meg kiderül), biztos vagyok benne, hogy elérem.